sobota, 8 października 2022

Bonjour

Witam Was dzisiaj croissantami w wersji złotej i jadalnej, ciepłą herbatką, eklerką i kroplą słońca z Krakowa:-)

Pozdrawiam jesiennie

Katarzyna






















12 komentarzy:

  1. Kasiu, Twoje "bonjour" przeniosło mnie na chwilkę do cudownego Paryża, bo takich jak tam boskich croissantów, nie jadłam nigdzie indziej... Ale wracając do rzeczywistości, kusisz słodkościami, a taki łasuch jak ja chętnie przysiadłby się do Twojego uroczo i gustownie nakrytego stoliczka ;-))
    Życzę Ci wielu słonecznych chwil i gorąco pozdrawiam!
    Anita

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Anitko za miłe słowa:-) Croissanty zawsze mi się kojarzą z Paryżem i urokiem francuskich kawiarni... Ciężko u nas znaleźć croissantowy odpowiednik, ale nie ustaję w poszukiwaniach:-)
      Miłego tygodnia!!

      Usuń
  2. Eklerki to ciastka mojego dzieciństwa :) Zawsze będę je lubić :) Zdjęcia zjawiskowe jak zawsze.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też uwielbiam:-) Ślicznie dziękuję za miłe słowa:-)
      i ciepło pozdrawiam

      Usuń
  3. Piękne zdjęcia i te rogaliki:-) Strawa dla ciała i duszy:-))
    Pozdrawiam serdecznie:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję ślicznie Anitko. Rogaliki z RM są mega:-)
      Pozdrowionka

      Usuń
  4. Pięknie podane... po prostu Francja - elegancja. O rety, jak ja dawno eklerka nie jadłam:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za miłe słowa:-):-)
      I ciepło pozdrawiam

      Usuń
  5. Witaj, jaka piękna dekoracja do optycznego ciasta. Eklerkow dawno nie jadlam.

    OdpowiedzUsuń
  6. DIE duften so herrlich....

    WÜNSCHE noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Danke:-)
      Ich wünsche Dir auch einen schönen Abend:-)

      Usuń